Vilande på ett betongfundament bestående av en stötdämpande bottenplatta gjuten direkt på berget, väggar och tak gjuta med halvmetertjock armerad betong så står en byggnad i Kungälv strax utanför Göteborg. Utanför skyddas anläggningen av yttre skal-skydd med inhägnader, patrullerande vakter och larm. Ettusen kvadratmeter säker datorkraft står till förfogande för små och stora e-handlare.

Inuti så är ordet redundans viktigt för att försäkra sig om att olika kunders webbplatser med webbutik alltid fungerar. Att dubblera eller flerdubblera sådant som kan utsättas för störningar samt att man har en modern och bra teknik och personal som snabbt och automatiskt kan ersätta något som är trasigt.

Webbhotellet ansvarar för säkerhet och tillgänglighetHårddiskar, minneskort, CPU-er, strömförsörjning, backuper, klimatanläggningar, datakommunikation, UPS-er, larmhantering och så vidare är exempel på sådant som teknikerna inne i ”molnet” sköter om. Priset som i grunden är lågt, från en krona om dagen för de allra minsta, är anpassat till var och ens behov av utrymme, trafik och av e-post. Detta sammantaget gör att vår partner och registrar Ilait är en utmärkt medspelare när webbplatsen skall driftsättas.