Windows 10

Windows 10 Symbol

Ett gratiserbjudande för alla användare som i dag har Windows 7 eller 8 har kommit under sommaren. man ser det längst ned till höger på datorns skrivbord (ett vitt Windows fönster ). En nyare version är alltid positivt men det är några saker som man bör vara försiktig med och tänka sig för innan man installerar:
1. Det är inte säkert att den nya versionen fungerar tillsammans med program och drivrutiner som du använder idag? Risken med att uppdatera tidigt till en ny operativrelease är att flera av de program och drivrutiner som man använder idag ännu inte har hunnit göra färdiga releaser som fungerar.

2. Kommer uppdateringen som ett erbjudande via mail så är det ett säkert bluffmail från några som vill komma åt din dator. Risken är stor att man då får in ett program i datorn som scannar alla personuppgifter och annat som kan skada dig och din dator.

3. Slutligen så är Microsoft själva ute efter dina beteenden som användare av Windows 10. De kommer att samla in data för att kunna skicka riktad reklam till dig genom att du har installerat Windows 10.