Skaffa SSL-certifikat till er webbplats och få webbtrafiken krypterad.

Det här är SSL kryptering?

SSL Säker https

Låset i kombination att det står https:// visar på en SSL säker webbsite. Krypteringen som ligger bakom är en matematisk process för kodning och avkodning av information. SSL Certifikatet säkrar nyckeln som används för att koda och avkoda informationen.
HTTPS förbättrar dessutom SEO rankingen. Google har gått ut med att de prioriterar säkerhet för webben och att de använder SSL som ett sätt att avgöra kvalitet på en webbplats. En krypterad webbplats rankas bättre än en webbplats som saknar kryptering. Det är en fördel i SEO att använda SSL (https-trafik) istället för vanlig osäker http-trafik. Google och Firefox markerar sajter som kör http som osäkra. Vi ser att inom en kort framtid så kommer det inte att vara topp-100 i sökresultaten om man inte använder certifikat på sin webbplats.
secure_norton ok_nortonMånga besökare på en webbplats letar efter ”hänglåset” på siten eller OK från ex. Norton och hoppar av besöket om det inte är en https:// eller en låssymbol på sidan. Det resulterar också i tappad SEO ranking.

Vad är SSL?

SSL står för Secure Sockets Layer och är framtaget som en standard för att kunna skydda kommunikation och transaktioner på din webbplats. När en webbplats har ett SSL-certifikat så har den ett sätt att säkert identifiera sig. Webbläsaren gör en kontroll för att se att certifikatet är giltigt och får även information om vem som innehar certifikatet. Vill man ta betalt med kontokort på sin webbplats så måste man använda sig av SSL. Man känner igen en SSL-kommunikation genom att det står https istället för http i adressfältet på webbläsaren och att någon form av ikon, oftast ett hänglås, visar att man är på en säker webbplats med avseende på SSL-certifikatets giltighet. Om ett certifikat är ogiltigt, har gått ut eller är felaktigt uppsatt kan vissa webbläsare vägra att släppa genom trafik till den webbplatsen, därför är det viktigt att man är noggrann när man sätter upp sitt certifikat.

Hur skaffar vi oss detta?

Vill ni ha en offert på en krypterad site med certifikat så hör av er till oss på Inline kontakt eller på tel 010-4900450 så tar vi fram ett förslag till er.